Duurzaam & maatschappelijk verantwoord

Voor de bewerking van onze houten accessoires gebruiken we duurzaam geteelde hout dat voldoet aan de FSC- standaard, RVS en andere natuurlijke producten. Zonder chemische toepassingen van verwerking van kunststof. Wordt wel plastic gebruikt, dan is dit uitsluitend gerecycled plastic. Wij streven naar een CO2- neutrale samenleving, beide voor onze generatie als voor toekomstige generaties!


Wij staan ​​voor een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Dat we door onze producten op te maken. Geen massaproductie en geen kinderhanden dus. De houten accessoires zijn gemaakt van de beste materialen die onze planeet te bieden heeft. Zonder gebruik van dieren en planten in gevaar te brengen. 

Onze duurzame producten

Onze sieraden en houten accessoires zijn perfect voor elke gelegenheid en ook ideaal om cadeau te geven. Perfect dus om de liefde over te dragen op duurzame wijze. Onze houten accessoires zijn gemaakt van verschillende soorten hout, waaronder esdoornhout, rozenhout en ebbenhout. Houtsoorten die bekendstaan ​​om hun duurzaamheid. Ze zijn sterk en gemakkelijk te bewerken. Het hout is ontstaan ​​uit de beschermde bossen van Amerika, Canada, Indonesië en Europa waar ze worden blootgelegd aan verschillende soorten weertypen. Daardoor is het hout goed bestand en sterker dan andere houtsoorten. 


Daarnaast zijn tal van onze duurzame producten afgewerkt met RVS. Roestvast staal is duurzaam en 100% recyclebaar en daarom perfect voor het gebruik in onze sieraden. Dit soort staal is roest- en slijtvast en gaat dus jaren mee. De productie van RVS in Nederland kan alleen tot stand komen onder strenge milieuwetgevingen. Een perfecte vervanging voor het gebruik van plastic en andere staalsoorten!

Waarom onze houten accessoires?

Omdat het maatschappelijk belang een grotere rol in deze wereld heeft, hebben we nagedacht over onze rol als organisatie in deze wereld. Onze generatie staat voor een uitdaging. Het herstellen van onze leefomgeving en onze planeet is nu eerder dan ooit tevoren. En helaas lijkt deze strijd ook voor verdeeldheid te zorgen in onze samenleving. Toch is het mogelijk om met kleine voor grote veranderingen te zorgen.


Daarom verkiezen we duurzaamheid boven het eigen belang. Dat doen we door duurzame materialen te gebruiken en ethisch verantwoord te produceren. Dit betekent dat we alleen hout gebruiken met het FSC-keurmerk en roestvast staal voor de bewerking van sieraden. Zo laten we niet alleen ecosystemen intact, ook dragen we bij aan het maatschappelijke belang. We voorzien de beste kwaliteit duurzame accessoires, gemaakt van de beste materialen.